Mindenféle futóbolondok

Két filmpremieren is voltunk ebben a hónapban, ráadásul az egyiken családilag (még Feri is), ami ritkaságszámba megy nálunk. Persze James Bondot nem lehet kihagyni, már két héttel a bemutató előtt megvolt a jegyünk 8-ára, ráadásul IMAX-be.
Vessetek a mókusok elé: nekem tetszett a Spectre. Mégis mit várnék egy James Bond filmtől? A Mexikóvárosban játszódó intró a Día de los Muertos jelmezekkel már az első öt percben megvett.



Persze a főcím maga és a főcímdal megbocsáthatatlan, és a főgonosszal is voltak problémáim, de az IMAX látvány rendesen rásegített az élményre. Nem lesz a kedvencem, meg se közelíti a Skyfallt, de azért tök jó volt, nézzétek meg!


Craig persze rengeteget futkosott, de az igazi futóbolond egy magyar film főhőse. Az Anyám és más futóbolondok a családból egyszerűen tüneményes! "Fekete Ibolya családi tablójának szeretnivaló bolondjai a huszadik század Magyarországán futnak végig, Trianontól az ezredfordulóig." - mondja a kritika. Lehet rajta nevetni és sírni. Végigkísérni a történelmet négy generáción át, és magunkra ismerni. Picikét hosszú, de egy percig sem unalmas. Ez a képi világ! És a színészek! Az idős, lengyel színésznő, Ónodi Eszter, Básti Juli! Annyira jó volt látni nyíregyházi színészeket is: Gáspár Tibor és egy villanásnyi Puskás Tivadar. Zsuzsával el voltunk ájulva, november 21-én, a Művészben még egy kis tapsot is kapott. Kritika itt.


Fotó: Vertigo Média

 

Megjegyzések