Hippodrom

Avagy minden körülmények között az Operában voltunk megint. :) Feri barokk operára vágyott, és van is most egy új bemutató, Rameau: Hippolütosz és Aricia. Ó, nekünk nagyon tetszett! Szuper modern, lenyűgöző látványvilág.



A címszerepló Jeffrey Thompson (cuki volt hosszú, rockeres hajjal) gesztikulálása az első 10 percben rém idegesített, onnantól szerettem. Az énekesek - a nehéz színpadi és jelmezi követelmények között - egész jól kitettek magukért (Vizin Viktória for president!). Kivéve Plutót, akit egyáltalán nem lehetett hallani, viszont neki volt a legjobb jelmeze. :) A jelmezek és és a színpadkép (vetítésestül) egyaránt zseniális volt. A rendezésben a mozgást nem mindig értettem, de a balettkar lenyűgözött. Összességében nagyon jól szórakoztunk, remek este volt. (Zárójel: Rameau is húzhatott volna egy felvonást, mint majdnem minden operaszerző. Mozart kivétel!) A zenekar és a kórus is nagyon rendben volt.


Az a legjobb a barokk operában, hogy mindenki meghal, oszt mégis lehet hepiend, mert az Istenek a jókat feltámasztják. :)

Megjegyzések

Secima üzenete…
Habár én nem vagyok opera rajongó, de ez nagyon jó lehetett. Tetszik, hogy az opera is modernizálódik.