Kis komolyságot!

Jó régen volt már komolyzenei poszt, igaz, el passzoltunk egy MÜPA koncertet alternatív színházjegy miatt, de most visszakaptuk Katiéktól Budapesti Fesztiválzenekar bérlet formában. Hát, megint meg kell állapítsam, hogy jobbak, mint a Filharmonikusok, bár őket is nagyon szeretjük. Francia est volt, iszonyúan nagy zenekarral, különösen a második részben. Ismeretlen vizekre eveztünk, de nem volt baj.
Gabriel Fauré (1845-1924) Pelléas és Mélisande szvitjével kezdtek, nagyon finom kis darab, nagyon finoman előadva. Többszörösen átdolgozott mű, de minden jó, ha jó a vége. Nagyon szép ez a tétel, érdemes meghallgatni.

 

Aztán jöttek a szép, tehetséges és fiatal francia zongoristák! Francis Poulenc (1899-1963) versenyműve két zongorára és zenekarra érdekes csemege. Amiben két zongora van, rossz nem lehet! (Győztest nem hirdettek.:)) A becsatolt felvétel érdekessége, hogy baloldalt maga Poulenc zongorál.

 

Kaptunk ráadást is, Lisztet. A szünet után a zenekar újabb tagokkal bővült, gong is volt, ennyi vonóst egy helyen még életemben nem láttam. Biztos nem tudják túl gyakran előadni, mert nem lehet akárhol. Grandiózus mű következett, kicsit unalmas volt, de jól végződött.

Albert Roussel (1869-1937) III. (g-moll) szimfónia

 

Feri le akart lépni a ráadás előtt, de nem hagytam.:) Így kétszer hallottuk a fenti részt. Lehet, hogy elcseréljük az Opera- és MÜPA-bérletünket erre a BFZ-re? :)
 

Megjegyzések

Secima üzenete…
Jó kis zenék voltak ezek. Köszi az élményt!